Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vládce stínů - Cody Mcfadyen

19. 9. 2017

Anotace:

Zvláštní agentka FBI Smoky Barrettová, zažívá nejtragičtější okamžiky svého života. Sadistický vrah přímo před ní vyvraždil celou její rodinu a ji samotnou znásilnil a zohavil. Smoky několik měsíců s vypětím všech zbývajících duševních sil odolává nočním můrám, které ji téměř dovedou k sebevraždě. Další otřesné události - bestiální vraždě své nejlepší kamarádky - ale čelí tím, že se vrací ke svému týmu a pouští se po stopě psychopatického vraha, který o sobě tvrdí, že je potomkem Jacka Rozparovače. Jack Junior zabíjí mladé ženy, které provozují pornografické stránky na internetu, své hrůzostrašné činy natáčí a nahrávky posílá Smoky a jejím kolegům. Zároveň jim samotným vyhrožuje, že pokud ho nedokážou polapit, připraví je o to, co mají nejraději. A své hrozby záhy začíná naplňovat. 

 

Co si o tom myslím já?

Knížka se mi četla vážně moc dobře (dočetla jsem jí během čtyř dní). Začátek se hodně zaměřuje na psychiku hlavní hrdinky - Smoky. První dvě kapitolky jsou částečně úvahy o životě a světě kolem, zbytek vyplňují noční můry spojené s PTSD. Po těch pár prvních kapitolách se Smoky setká se svými starými přáteli a příběh začíná nabírat spád.Dynamika událostí v "reálu" není taková, jako v knižní podobě, kde se na sebe události lepí jedna za druhou. Naštěstí je vyšetřování střídáno rodičovskými momenty s malou Bonnie. 

Zápletka mi přišla zajímavá a na koni přišel překvapivý závěr. 

 

Můj závěr?

Knížka byla čtivá. Nedávno jsem dokonce zjistila, že se jedná o první díl z celé pentalogie! K narozeninám a k Vánocům si stoprocentně budu přát od Ježíška další díly. Takže hned, jak dočtu další díly, poputují sem.

 

Seznam nej-:

Nej narážka: Damien

Nej hláška: ,,Cukrouš" ,,Kdyby byla nelibost hudebním nástrojem, tohle by byla symfonie." ,,Ohýbá se, ale neláme."

Nej postava: James Giron (Je to na jednu stranu génius, ale na druhou úplný idiot laugh)

Nej kapitola: 6, 58

Nejsmutnější kapitola: 29-31 (Těžko se vybírá, každá je svým způsobem strašná, ale s nožem na krku volím jako nejsmutnější kapitolu 31) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář